Відрядження за спільним проектом до Food for Health Science Centre Люндського університету

Завідуюча кафедри біофізики та біохімії Ушакова Галина Олександрівна у межах виконання діючої угоди про співпрацю між ДНУ імені Олеся Гончара та Люндським Університетом (Швеція) у період з 19 по 26 червня  2017 року перебувала у Food for Health Science Centre Люндського університету.

У Центрі продовжили роботу за спільним проектом «Дієтичні домішки для запобігання нейрозапалення та когнітивних порушень».

За кошти гранту отриманого на виконання проекту були закуплені реактиви на виконання частини досліджень на базі науково-дослідної лабораторії біохімії ДНУ. Будуть проведені дослідження із впливу дієтичних домішок на зменшення нейрозапалення шляхом дослідження рівня астроспецифічних білків та поглиблення знань у вивченні gut-brain axis.

Також до роботи над проектом були залучені колеги з інституту фізіології ім. О.Богомольця (Київ).
У Центрі на позиції дослідника працює випускниця кафедри біофізики та біохімії Олена Приходько.

Під час відрядження були зміцнені зв’язки між Люндським університетом та Дніпропетровським національним університетом імені О. Гончара, що поглибить подальшу взаємну співпрацю.

lund_ug_2016_2 lund_ug_2016_4

Comments are closed